Formulario de búsqueda

Día Mundial de les Persones Majors
1/10/2018

Avui dia 1 d'Octubre, se celebra el Dia Mundial de les Persones Majors, per resolució acordada en l'Assamblea General de les Nacions Unides en 1990; davant la necessitat de treballar per aconseguir societats inclusives, integradores i més justes i amb l'objecte de reflexionar sobre la importància de desenvolupar polítiques orientades a millorar la qualitat de vida de la població d'adults majors. La Resolució WHA69.3 desenvolupa un Pla d'acció mundial sobre l'envelliment i la salut 2016-2020.

 

Després de tota una vida cuidant de la seva família, a les persones majors, la societat i sobretot els seus fills els deuen un merescut reconeixement. La nostra societat ha de posar especial obstinació a cuidar als nostres majors perquè tinguin millor qualitat de vida. Tan senzill com atendre'ls, escoltar-los i tractar-los amb respecte i l'afecte que ells ens van donar.

 

Hem d'evitar conductes d'aïllament que solament generen actituds negatives en la persona major amb la consegüent deterioració fisica i emocional, i necessàriament hem d'eradicar l'abús i el maltractament a les persones majors.

 

L'augment de l'esperança de vida en les persones, i el descens important en la taxa de fecunditat, són la principals causes del ràpid envelliment de les població. En el nostre pais s'aconsegueix una xifra de 8,6 milions de persones majors de 65 anys segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística.

 

Cal abordar socialment el tema de l'envelliment de la població. Concepte, actuació, actidudes, estratègies socials d'intervenció… qüestionar el pal·liatiu i enfocar-nos en el preventiu.

 

En Creu Roja necessitem voluntariat: Necessitem voluntaris i voluntàries perquè les persones majors es mantinguin actives per mitjà d'activitats lúdiques i socials. Per acompanyar a les persones que viuen soles i facilitar-los petits desplaçaments, anar al metge o efectuar alguna gestió. Fer una passejada, efectuar una sortida a un museu o exposició, compartir conversa o una estona d'oci. L'horari de l'activitat és flexible, s'adapta a la disponibilitat del voluntari.

 

La pràctica del voluntariat millora la maduresa i el propi benestar personal. Si ets una persona solidària, responsable i compromesa amb els valors de Creu Vermella, veuen, t'estem esperant.

Lu Ma Mi Ju Vi Do
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31