Formulario de búsqueda

Beniparrell Nou Espai Cardioprotegit!!
1/08/2018

La localitat de Beniparrell és ja "NOU ESPAI CARDIOPROTEGIT", ja que ha instal·lat en el seu poliesportiu municipal un desfibril·lador extern (DESA), preparat des de ja per salvar vides davant una parada cardiorrespiratòria o mort sobtada La presència de desfibril·ladors en espais públics i la seva combinació amb personal format en RCP permeten que, davant casos de parades cardíaques, es pugui reaccionar ràpidament i amb èxit.

 

Un espai cardioprotegit busca reduir els efectes de les aturades cardíaques fos de l'àmbit hospitalari, xifra que a Espanya ronda les 30.000 anuals. “La parada cardíaca és una patología extraordinàriament freqüent, desgraciadament les possibilitats de sobreviure a una parada cardíaca al carrer oscil·len entre el 5 i el 10% ja que el temps de resposta és major als 6-8 minuts, sobretot en poblacions més distants a la capital. Si s'usa dins dels 3-5 minuts posteriors al col·lapse d'una persona, les seves possibilitats de supervivència augmenten del 6% al 74%. Per això és imprescindible començar amb la reanimació el més ràpid possible, ja que per cada minut que passa les possibilitats de sobreviure disminueixen un 10% després d'una aturada cardíaca”. Comptar amb un desfibril·lador en la nostra localitat permet donar una resposta a una emergència en menys de 5 minuts des de l'esvaïment de la víctima, explicant així amb majors possibilitats de supervivència.

 

Un desfibril·lador és un dispositiu capaç d'administrar una descàrrega elèctrica al cor. Com? A través de la paret toràcica. Compta amb sensors integrats que s'encarreguen d'analitzar el ritme cardíac irregular d'una persona, així com determinar quan és necessari procedir a la desfibril·lació, i administrar per si mateix la descàrrega en el nivell d'intensitat necessari. El desfibril·lador semiautomàtic (DESA) instal·lat a Beniparrell és un HeartSine Samaritan PAD SAM 350P, un desfibril·lador portàtil de nova generació, d'allò més modern i fiable del mercat actualment. La columna cardíaca està instal·lada en el Gimnàs Municipal, estant equipada amb farmaciola pròpia, elèctrodes per a adults i elèctrodes pediàtrics. Durant la temporada estival, el desfibril·lador s'ha desplaçat al recinte de la piscina municipal, ja que cada dia passen per aquesta instal·lació un elevat nombre de persones i és la zona de major risc durant l'estiu.

 

Diguem que un desfibril·lador no pot utilitzar-ho qualsevol. La setmana passada, tant els agents de la Policia Local, com el personal propi del poliesportiu municipal, es van formar i van capacitar per utilitzar de forma segura i ràpida el desfibril·lador (DESA) instal·lat en la nostra instal·lació esportiva. A més de saber utilitzar el DESA, van aprendre i van practicar diferents tècniques de reanimació (RCP, atragantamientos, etc.) que disminueixen el risc abans greus accidents en la nostra instal·lació.

Lu Ma Mi Ju Vi Do
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31